Pomůžeme vám s výběrem

Abychom vám návštěvu naší expozice co nejvíce usnadnili a aby byla co nejúspěšnější, rádi bychom vám poskytli několik užitečných tipů:

Pokud jdete na dobře zásobenou výstavu dlaždic zcela nepřipraveni, můžete být rychle ohromeni rozmanitostí, nebo množstvím informací. To by byla škoda, protože se můžete předem připravit a doslova vykouzlit kouzlo s dlaždicemi. Tato návštěva bude mnohem efektivnější, pokud již budete mít nějaké informace o tom, co tam je k vidění, co je možné a také to, co bude při výběru materiálů nutné akceptovat. Níže najdete řadu takových užitečných informací. S těmito znalostmi pro Vás, a také i pro nás mnohem snazší najít Vaše vysněné dlaždice.

Pro Vaši přípravu k výběrů keramických materiálů Vám nabízíme následující přehled

Nápovědy pro výběr keramických materiálu

V něm najdete mnoho relevantních otázek a kritérií na téma výběru dlaždic.

A abychom Vám návštěvu naší vzorkovny usnadnili a aby byla co nejúspěšnější, rádi bychom Vám zároveň poskytli několik užitečných rad, tipů:

Osobní přání, která chcete realizovat nebo zahrnout:

  1. Všichni stárneme – chcete stavět přiměřeně věku?
  2. Máte oblíbené barvy, které chcete do výběru zahrnout? Pozor na trendy barvy!
  3. Jak důležitá je pro vás snadná údržba, dobré užitné vlastnosti a dlouhá životnost podlahy?
  4. Jaký styl byste chtěli realizovat – nadčasový, moderní, klasický, rustikální, elegantní, pohodlný?
  5. Jsou místnosti, ve kterých nejste spokojeni s prostorovým efektem? Prostorový efekt lze typem pokládky dlaždic silně ovlivnit a optimalizovat.
  6. Chtěli byste nastavit působivá světla v určitých místech?
  7. Už jste viděli nějaké materiály, nebo možnosti designu u přátel, v hotelech, v časopisech nebo na internetu, které byste chtěli použít?
  8. Chtěli byste zvýraznit nějaká místa přímým nebo nepřímým osvětlením?

Body, které je třeba vzít v úvahu při výběru materiálů:

  1. Velikost a geometrie místností, ve kterých mají být dlaždice instalovány.
  2. Světelné podmínky – kolik denního světla a jaké různé světelné situace má místnost?
  3. Styl, barvy nábytku a vybavení: dveřní a okenní rámy, kliky a okna, typ dřeva/materiálu nábytku, schodiště a parapety, typ a textura sousedních krytin, případné výškové rozdíly.
  4. Typ vytápění – např. podlahové vytápění (teplovodní, elektrické), stěnové vytápění, krb, radiátory atd.
  5. Děti a také domácí mazlíčci obvykle nejsou příliš opatrní a podlahy jsou často více namáhány.

Pomůcky pro rozhodování, které vám usnadní práci:

  1. Někdy musíte vzájemně poměřovat vlastnosti, protože ne všechny lze realizovat současně. Rozhodněte se, co je pro vás opravdu důležité – stanovte si priority!
  2. Nesnažte se vytvářet příliš mnoho různých „zvýraznění“ – místnosti se mohou rychle zaplnit.
  3. Použití módních barev, nebo velmi neobvyklých dekorací je třeba pečlivě zvážit a počítat s tím, že s nimi musíte žít mnoho let a že je měnit, je velmi nákladné.
  4. Nenechte se příliš ovlivnit vkusem jiných lidí nebo tím, co je momentálně v módě, nakonec se to musí líbit Vám a Vám musí to být příjemné!
  5. Myslete (měli byste) na praktické aspekty a vlastnosti použití materiálů, stejně tak jako na jejich vzhled, a užívejte si jich, protože společně s nimi budete žít dlouhou dobu a nebuďte jen zaneprázdněni jejich péčí a úklidem!
  6. Nenechte se zbláznit rozmanitostí! Když najdete něco, co se Vám opravdu líbí, zastavte se! Zjistit to často vyžaduje spoustu času a energie, věřte první volba byla nejlepší! S dnešní rozmanitostí nabízených materiálů můžete jinak v hledání pokračovat donekonečna!

Co si s sebou vzít pro efektivní poradenství:

  1. Půdorysy nebo náčrt.
  2. Vzorky barev koupelnového/kuchyňského nábytku (ty lze často zapůjčit u prodejců), nebo přilehlých podlahových krytin.
  3. Obrázky prostor, nebo zařízení.
  4. Ukázkové obrázky a dojmy variant provedení, které se vám obzvláště líbí.

Jak se připravit na prohlídku výstavy dlaždic:

Pokud chcete postavit dům, nebo renovovat koupelnu, obvykle máte více než sto přání, nápadů a mělo by to být skvělé. To je to, o čem sníme, že? Uvědomte siale, že je to všechno, jenom ne snadné. Proto Vám chceme trochu pomoci, abyste se systematicky připravili a pak si také úspěšně „pohráli“ se svými sny před realizací.

Co můžete udělat před výběrem konkrétní dlaždice:

Přijďte připravení

  • Vytvořte si pěknou velkou složku a vložte do ní všechny obrázky z domácích časopisů, časopisů o koupelnách, nebo brožur s nápady, které se vám tam obzvláště líbí.
  • Udělejte si seznam toho, co již existuje a je převzato – nábytek, koberce, záclony, okna, soklové lišty, kování, kliky, instalatérské práce…
  • Sestavit seznam nově zakoupených věcí – nábytek, koberce, záclony, okna, soklové lišty, kování, kliky, instalatérské práce ….;
  • Vytvořte si seznam toho, co je pro vás důležité, jako je barevná neutralita, nadčasovost, prostorový efekt, vlastnosti použití (odolnost proti skluzu, snadná péče, citlivost na skvrny, krátké vzdálenosti, přístupnost …), elegance, klasický efekt, velmi módní, trendy – zkrátka vše, co se vám zdá důležité.
  • Přemýšlejte o tom, které oblíbené barvy, oblíbené dekory, nebo oblíbené styly byste chtěli realizovat, popřípadě si vytvořte další seznam.
  • Zvážit světelné podmínky stávajících, nebo neexistujících oken a svítidel (osvětlení), které mohou mít vliv na konstrukci.
  • Zkontrolujte, zda existují místnosti, které jsou nepříznivě řešené (příliš malé, často na toaletě pro hosty, příliš dlouhé napnuté, nebo příliš nízké stropy), protože geometrie dlaždic to může často pozitivně změnit.
  • Tato Vaše shromážděná zjištění by měla být základem pro přemýšlení. Někdy nebude možné splnit všechna přání dohromady. Například vysokou úroveň elegance není vždy snadné udržet a módní barva obvykle není nadčasová. Tímto způsobem však můžete zúžit 100 a více přání na rozumnou úroveň a na druhé straně vytvořit dobré počáteční informace pro návštěvu výstavy dlaždic specializovaného obchodu.
  • Potom přijďte na první návštěvu dlaždicové výstavy s plánem, nebo náčrtem místností, kde mají být položeny, je také užitečné, pokud již víte, v jakém množství budete dlaždice potřebovat, teprve pak můžeme vytvořit nabídku, která vám poskytne podrobnější informace o finančních výdajích.

Co nás odlišuje

Víme, že každý stavební projekt začíná skvělým poradenstvím. Bez ohledu na to, zda se jedná o novostavbu, rekonstrukci nebo přestavbu technické místnosti. Neděláme rozdíly mezi velikostí vašeho stavebního projektu v kvalitním a profesionální poradenství. Chceme, abyste cítili, že je o Vás dobře postaráno a že s Vámi chceme spolupracovat na uskutečnění Vašich snů o dlaždicích.
Příjemnou zábavu při přípravě a těšíme se na Vaši návštěvu!