Vše o italských keramických dlažbách a obkladech

Italský keramický průmysl se skládá z více jak 280 výrobců, zaměstnává více než 27,5 tis. zaměstnanců, celkový obrat je více jak 6,5 miliardy EURO ročně, celkem se v Itálii vyrobí 826 miliónů metrů čtverečních dlažeb a obkladů, 459 milionů metrů čtverečních je spotřebováno v Itálii, vývoz do zahraničí činí 367 miliónů metrů čtverečních.
To jsou čísla, která popisují leadership italského keramického průmyslu, který má základ v tradici a inovuje se každým rokem, díky technologické vyspělosti se rozvíjí kvantitativně i kvalitativně.
Dnes produkce italské keramiky představuje zhruba 22% světové výroby a 39% výroby v EU.
Dlaždice vyrobené v Itálii jsou opravdu prodávány a oceňovány na celém světě pro svůj styl a kvalitu.

Kdy a proč dát přednost keramické dlaždici před jiným materiálem, jak ji správně a účelně vybrat s ohledem na místo použití, jak docílit správné údržby a tím vyzdvihnout je estetické a technické vlastnosti, toto jsou základní témata, které vám chceme přiblížit.

Rozhodnout se v dnešní době Jak obložit podlahu nebo zeď, znamená vybírat mezi různými materiály, tvary, styly, barvami a různými cenami, a proto je těžké, pro obkladové materiály ve stavebnictví, spojit všechny tyto parametry ke konečnému rozhodnutí tak, aby odpovídala potřebám prostředí, kde budou pokládány.
Kvalita každé dlaždice je ovšem vytvořena podle pevných pravidel.
Identifikace a popis různých typů dlaždic dostupných na trhu, se odkazuje na technickou charakteristiku, více než estetickou, ve které parametry ohodnocení jsou stabilizovány podle norem UNI EN ISO.
V neposlední řadě, důsledné práci obkladače, který musí respektovat kladečský plán, je zapotřebí dlažbu správně používat a důsledně o ní pečovat.